Pizza met brie en honing
Lang heb ik gezocht naar een goed pizza-bodem recept. Dit recept geeft een heerlijke luchtige bodem en lukt altijd. Uiteraard kun je de bodem ook voor alle andere pizzatoppings gebruiken!
Ingrediënten
Deeg voor 4 pizza's:
2 uien, fijngesnipperd
300 gr (been)hamreepjes
2 blikjes macédoine de légumes, uitgelekt
8 aardappelen
mayonaise
milde olijfolie
witte (balsamico) azijn
ca. 1 el suiker
zout en peper
1 tl vadouvan
beetje maggi
Garnering, zoals:
minitomaatjes, augurk
komkommerschijfjers, asperges
perzik, ananas
plakjes ham, cervelaat, serranoham
tonijn in olie, ansjovisjes, sardines, makreel, garnalen
Bereiding
Voorbereiding
- Doe een laagje azijn in een middelgrote schaal. Voeg toe: scheutje olie, schep suiker, vadouvan, beetje maggi of lavas en de fijngesneden uien.
- Meng alles goed door elkaar en laat inwerken tot de uien zacht en glazig zijn.
- Kook de aardappelen net gaar en snij in blokjes van ca. 7 mm. Het lekkerst is het om ze in de schil te koken, tot lauwwarm laten afkoelen en dan pas de schil verwijderen.
Bereiding
- Roer voorzichtig de lauwwarme aardappelen door de vinaigrette en maak af met de legumes macedoine, mayonaise en peper naar smaak. Let op: het geheel moet luchtig blijven en geen compacte massa worden.
- Leg de massa op een mooie schaal en garneer creatief en naar eigen inzicht met vis, verse vleeswaren, groente en/of fruit naar smaak.
Dit gerecht is heel gemakkelijk aan te passen aan de gelegenheid: een simpel garnituurtje voor een doordeweekse (warme) dag, of een uitgebreide versie voor een feestelijke gelegenheid!