MAKKELIJKE LEMONCURD
Deze lemoncurd maak je gemakkelijk en snel en lukt altijd. Vervang de citroenen door limoenen en je hebt limecurd. Lekker op bijvoorbeeld lemoncake of als broodbeleg.
Ingrediënten
2 citroenen of 4 limoenen, rasp en sap (ca. 130 gr)
150 gr fijne kristalsuiker
2 eieren (geklutst)
100 gr koude boter uit de koelkast, in blokjes
1 eetl. maïzena
En verder:
garde
steelpannetje
schone (weck)potjes
Bereiding
- Rasp voorzichtig het bovenste laagje van de citroen- of limoenschil en pers de vruchten uit.
- Doe het sap samen met de rasp in een koude steelpan.
- Roer de maïzena erdoor tot er geen klontjes meer zijn.
- Voeg de eieren toe en roer goed door met een garde.
- Doe dat vervolgens ook met de suiker en klontjes boter.
- Zet nu het vuur zacht aan en blijf goed roeren.
- Zodra de curd dikker wordt kun je een houten lepel nemen en rustig blijven roeren tot de curd een minuutje zachtjes gekookt heeft.
- De curd is nu dik en kan (in schone weckpotjes, meteen de dekseltjes sluiten) afkoelen.