MARGA'S BARBECUESAUS
Dit 'barbecue prutje' is onze favoriete barbecuesaus. Heerlijk bij vlees van de barbecue, met name spareribs!
Ingrediënten
Voor ca. 8 personen
3 uien in kwart ringen
1 knoflookui, tenen gepeld
1 bakje fijngesneden bieslook
1 bakje fijngesneden platte peterselie
5 - 7 volle theel. milde paprikapoeder
1,5 theel. smoked paprikapoeder
Enkele takjes tijm, alleen de blaadjes
250-300 ml. tomatenketchup
175 gr. bruine basterdsuiker
scheut azijn
peper, zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 220º.
- Smoor de uien langzaam gaar in een pan met wat olie.
- Doe alle kruiden en de knoflook erbij en bak even mee.
- Voeg een scheut water toe en laat op een laag pitje zeker een uur sudderen.
- Maak van de ketchup, basterdsuiker en azijn een homogeen mengsel en giet het bij de uienprut.
- Doe de saus over in een ovenvaste schaal en zet een half uurtje in een oven op 220º of op de barbecue om in te dikken.
- Dat kun je eventueel ook op het fornuis doen maar dan moet je wat vaker roeren.
- Als de saus de gewenste dikte heeft is hij klaar.
- Je kunt hem warm of koud eten en nog een dag of vijf afgedekt bewaren in de koelkast.